Jens Ringberg tegner et billede af dansk politik anno forår 2024

Torsdag d. 29. februar 2024 kl. 19.30

Ribe Bryghus

Billetter købes i Café Quedens – pris kr. 75,-
(betaling kun med MobilePay eller kontanter)

Arr.: Kulturforeningen Quedens

Jens Ringberg har været journalist siden 1987 og tilbragt det meste af sit arbejdsliv på Christiansborg. Siden 1999 har han været ansat i DR. Jens Ringberg er DRs politiske analytiker på tv, radio og dr.dk og følger derfor de politiske begivenheder på Christiansborg tæt.

Jens Ringberg er på skærmen på DR1 i forbindelse med alle store politiske begivenheder og har været i DRs valgstudie ved både kommunalvalget i 2021, folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet og folketingsvalget i november 2022. Han var tidligere vært på det populære radioprogram ”Slotsholmen på P1”.

Jens Ringberg har dækket alle vigtige politiske begivenheder i tre årtier, og kendt alle de centrale skikkelser i dansk politik. Han har fulgt en række af de store sager, lige fra tamilsagen i begyndelsen af 1990erne til de dramatiske opgør om magten i flere af de politiske partier gennem årene og de store kriser som striden om Muhammedtegningerne, krigene i Irak og Afghanistan, corona-pandemien i 2020 og rigsretssagen mod Inger Støjberg.

Hans Theessink og Knud Møller

BLUES I VERDENSKLASSE

Fredag d. 15. marts 2024 kl. 20.00

Ribe Katedralskole

Billetter købes i Café Quedens – pris kr. 295,-
(betaling kun med MobilePay eller kontanter)

Nummererede pladser.

Arr.: Kulturforeningen Quedens

VELDREJET BLUES MED GARVEDE MESTRE

Theessink & Møller turné 08.03.24 – 24.03.24

Det er en ny, spændende række koncerter, der er lagt i trygge, bluesgarvede hænder hos Hans Theessink og Knud Møller, når de i foråret 2024 er på turné i Danmark.

Er man til gedigen, velspillet blues, så er man til ”Theessink & Møller.” Hver for sig er de kapaciteter i genren. Sammen er de en feinschmecker-oplevelse, der giver både gåsehud og smil på læben.

Den kompetente blues duo er garant for, at publikum får en intens og medrivende koncert.

Repertoiret består af sange fra Hans Theessinks fyldige bagkatalog krydret med numre fra den traditionelle blues root genre, som duoen mestrer så flot.

Fremført med Theessinks dybe, varme baryton går det lige i eftertænksomme blueshjerter.

Koncerterne er garneret med højt kvalificerede lækkerier for guitarentusiaster i form af følsomt fremførte improvisationer.

Både Hans Theessink og Knud Møller har i deres respektive hjemlande, Østrig og Danmark, høstet diverse priser og anerkendelser. Knud Møller har, blandt andet, opnået prisen som ”Årets danske instrumentalist”. Hans Theessink har – flere gange – vundet den østrigske ”Amadeus Music

Award” for bedste udgivelse i kategorien Jazz World Blues.

Priser de er glade for og stolte af, men selv sætter de aller mest pris på bluesmusikken. At spille den og være i den – sammen med publikum. Det er DET, de brænder for, og DET, der brænder igennem, når de er sammen på en scene.

Og det er de i perioden 08. marts – 24. marts 2024 hvor de er på blues turné i Danmark.

Der vil være direkte links og info til de aktuelle spillesteder på www.theessink.com samt link til Facebook.

Duoen Siger

SPILLER I CAFÉ QUEDENS

Lørdag d. 16. marts 2024 kl. 19.30

Billetter købes i Café Quedens – pris kr. 100,-
(betaling kun med MobilePay eller kontanter)

Arr.: Kulturforeningen Quedens

Siger består af to ud af de tre brødre, som vi kender fra Trio Dhoore. Musikken er hovedsageligt egne kompositioner med rødder i Flanderens traditionelle musik. Det er meget smukt og intenst, og man fornemmer lidt den samme tone i det, som også høres i den danske trad musik. Instrumenterne er mandola og harmonika.

Søskende Ward & Hartwin Dhoore, der er kendt for deres innovative instrumentale kompositioner med rod i flamsk traditionel musik, har roamet internationale scener sammen i over 15 år. De har været den velsmurte motor bag prisvindende bands & projekter som Trio Dhoore, Estbel og The Flemish Folk Caravan, for blot at nævne nogle få.

Gennem årene formåede brødrene at skabe deres egen musikalske identitet, der har tiltrukket mange lyttere langt over de flamske grænser. Med koncerter i næsten alle lande i Europa, Storbritannien og Nordamerika og optrædener på festivaler som ‘Celtic Connections’ (Skotland), Underneath the Stars (England), Folk Alliance International (USA), Rudolstadt (Tyskland), Strib (Danmark) og mange flere , etablerede brødrene en bred fanbase, som de har bygget en stærk karriere på.

I dag optræder de som duoen ‘Siger’. ‘Siger den Rode’ var den første herremand på ‘Rodeland’, et flamsk område (Belgien) med en rig kulturhistorie, som de to brødre kalder “hjem”. Han regerede i fred med den lokale befolkning, indtil den spanske erobrer kom og væltede ham.

”Vi finder meget inspiration til vores musik i at være på farten sammen. På turnéen befinder vi os i så mange forskellige situationer, der fremkalder visse følelser, som så ofte omsættes til nye melodier,” forklarer Ward, Sigers yngste bror og Mandola-spiller. “Det er ikke ualmindeligt, at vi begynder at spille en ny melodi under et soundcheck. Hvis det sker, og den anden person straks slutter sig til, spiller nogle akkorder eller en harmonisk melodi, ved vi begge, at melodien kommer til det næste album.” tilføjer Hartwin, duoens harmonikaspiller.

Men Sigers musik er også værdsat i Flandern, duoens hjemmebase. Deres instrumentalmusik kan jævnligt høres på den nationale radio. Brødrene optræder jævnligt på en af de største folkefester i Belgien; Dranouter Festivalen, og præsenterede deres moderne folkemusik i mange flamske kunstcentre. Selvom brødrene har spillet sammen i over 15 år, er deres begejstring for at introducere ny musik og begejstre nyt publikum uendelig. Diatonisk harmonika og oktavmandolin supplerer hinanden i et musikalsk eventyr, som har publikums fulde opmærksomhed.

Simon & Garfunkel Tribute

Simon & Garfunkel Tribute duo genskaber magien med tidløse hits på Café Quedens

Fredag d. 12. april 2024 kl. 19.30

Billetter købes i caféen – pris kr. 150,-

I anledning af koncerten er caféen åben, så der kan bestilles mad.

Operakoncert i Klostergården

Simon & Garfunkel Tribute duo genskaber magien med tidløse hits på Café Quedens

Torsdag den 8. august kl. 19.30

Klostergården ved Sct. Catharinæ Kirke i Ribe

Billetter købes i Café Quedens – pris kr. 375,- unummererede pladser (betaling kun med MobilePay eller kontanter).

Medvirkende:
Sangere ved Den Kongelige Opera: Guido Paevatalu, Niels Jørgen Riis, Signe Asmussen og Josefine Andersson. Klaverkvartet under ledelse af kgl. kapelmester Leif Greibe med Nina Reintoft på cello, Charlotte Rafn på violin og Simon Kovacs på klarinet.

Arr.: Kulturforeningen Quedens i samarbejde med Ribe Kloster.
I tilfælde af regn afholdes koncerten ind i kirken. Se mere herom på www.quedensgaard.dk