GITTE HÆNNING – “For altid” koncert i Salen på Ribe Katedralskole

Tirsdag d. 30. juli 2024 kl. 19.30

Hele Danmarks ’Liebling’ i det tyske – Gitte Hænning – har gennem årtier begejstret et stort publikum med sin stærke stemme og fabelagtige fortolkninger af sange, der spænder vidt – helt fra det meget folkelige til den sofistikerede jazz.

Gitte Hænning har stået på scenen i næsten 60 år, og er ikke blot stemmemæssigt, men også som person en utrolig populær kunstner, og i 2023 gav hun sin musik, historie og lidenskab et nyt, stærkt og forfriskende udtryk. Hun har begejstret et internationalt publikum med et stort jazz-repertoire, en dansk afdeling og med store hits i Europa.

Gitte har boet i Tyskland men ofte gæstet Danmark. Sidst hun var i Ribe var i 2012 og det er nu atter lykkedes Kulturforeningen Quedens at få hende til byen.

Gitte Hænning ledsages af Sebastian Weiß på flygel og Olaf Casimir på bas, og præsenterer i denne lille, fine besætning sine yndlingssange i et musikalsk friskt og levende show.

Billetter kan købes i Cafe Quedens tlf. 75 41 10 50

Billetpris kr. 275,-

Nummererede pladser på stolerækker

Betales kun med Mobile Pay eller kontant

 

Arr.: Kulturforeningen Quedens

Operakoncert i Klostergården

Torsdag den 8. august kl. 19.30

Klostergården ved Sct. Catharinæ Kirke i Ribe

guidOpera kommer igen i år i den vidunderlige klostergård ved Sct. Catharinae Kirke.

Her vil Guido Paevatalu og hans ensemble præsentere de ultimative dramaer, den ægte kærlighed, de hede følelser og den sikre død – under åben himmel i den skønne sommeraften. Det bliver opera med værker fra den øverste hylde af det klassiske operarepertoire.

For at det ikke skal stikke helt af sådan en sommeraften, vil Guido og co. mildne stemningen med lidt operettetoner i slutningen af koncerten.

Mozart, Wagner, Verdi, Puccini, Rossini, Tjajkovskij, Carl Nielsen m.fl. bliver repræsenteret, og Guido Paevatalu vil med vanligt engagement indføre os i handlinger og stemninger, og vil på charmerende vis binde temaerne sammen.

Billetter købes i Café Quedens – pris kr. 375,- unummererede pladser (betaling kun med MobilePay eller kontanter).

Medvirkende:
Sangere ved Den Kongelige Opera: Guido Paevatalu, Niels Jørgen Riis, Signe Asmussen og Josefine Andersson. Klaverkvartet under ledelse af kgl. kapelmester Leif Greibe med Nina Reintoft på cello, Charlotte Rafn på violin og Simon Kovacs på klarinet.

Arr.: Kulturforeningen Quedens i samarbejde med Ribe Kloster.
I tilfælde af regn afholdes koncerten ind i kirken. Se mere herom på www.quedensgaard.dk

Arrangementet er støttet af Esbjerg Kommunes Kulturpuljer.

Søren Just Band

Fredag den 30. august kl. 19 – 22

Toldbodens Gaard

Gratis adgang – Reserver bord på tlf. 75 41 10 50

Fem erfarne musikere med rødder i 60’ernes musikmiljø – det er, hvad man kan glæde sig til, når Søren Just Band optræder i Ribe fredag den 30. august i forbindelse med Vinfestivallen i Ribe.

Repertoiret afspejler gruppens hang til 60’ernes og 70’ernes rockmusik med inspiration fra grupper som Creedence Clearwater Revival, Pink Floyd og Prince. Også hjemlige navne som Henning Stærk har leveret materiale til gruppens repertoire.

Søren Just (bl.a. Golden Strings) er den dynamiske forsanger for gruppen og spiller lead guitar. De øvrige medlemmer af gruppen er på rytmeguitar Per Steen Kristensen (bl.a. Søren Søm Band), på keyboard Jens Christian Pedersen (bl.a. the Taxmen), på bas Svend Otto Kristensen (bl.a. Stompers) og på trommer Tonny Lauridsen (bl.a. No Beans).

Det er således nogle garvede musikere, der her har fundet sammen i fælles kærlighed til musikken, og de glæder sig til fylde sensommeraftenen med musik, når de optræder i Toldbodens Gård fredag den 30. august 2024 kl. 19-22.

To højskoledage i Ribelund Festsal

Tirsdag den 12. og onsdag den 13. nov., begge dage kl. 8.30

Ribelund Festsal, Kastanie Allé 10, Ribe

Billetter købes i Café Quedens.
Prisen for begge højskoledagene er kr. 995,- inkl. kaffe/te, frokost, snacks og kage samt de beskrevne foredrag (betaling kun med MobilePay eller kontanter).

Arr.: Ribe Bibliotek og Kulturforeningen Quedens

PROGRAM:

Tirsdag d. 12. november

Kl. 8.30 – 9.00 Morgensang, fortælling m.m. ved Niels Ole Frederiksen.

Kl. 9.15 – 12.00 ”Selma Lagerlöf – Løft blikket for tilværelsens mirakel”
v/ forfatter og psykolog Anne Knudsen, Birkerød.
Selma Lagerlöf fik Nobelprisen i litteratur, hun skrev “Kristuslegender” med fortællingen om “Rødhalsen”, “Niels Holgersens forunderlige rejse gennem Sverige” og det episke mesterværk “Jerusalem”. Hun kæmpede for kvinders rettigheder og levede sit liv sammen med kvinder i overensstemmelse med den, hun var.

Kl. 10.15 Formiddagskaffe/te, frugt mm.

Kl. 10.45 Anne Knudsen fortsat.

Kl. 12.00 – 13.00 Frokost. Der kan købes øl, vand og vin.

Kl. 13.00 ”Mathilde Walter Clark – Det blinde øje”
Mathilde Walter Clark er prisbelønnet forfatter til bestselleren ”Det blinde øje”, som udkom i 2023. I efteråret 2020 sad Mathilde Walter Clark isoleret i sit hjem og så de nationale minkaflivninger på tv, men billederne stemte ikke overens med den historie, der blev fortalt. Der blev talt om jura, lovhjemmel, og hvem der egentlig bar ansvaret for handlingen. Mathilde begyndte at lede efter svar, som var det en kriminalgåde. Hvorfor stod vi pludselig i døde dyr til knæene? Hvem var de egentlige ofre? Hvem var de skyldige? Er der overhovedet nogen der går fri? Og hvad sker der med os, når dyrene bliver fortrængt fra vores historier?

Kl. 14.15 Pause med kaffe og kage.

Kl. 14.30 Mathilde Walther Clark fortsat.

Kl. 15.15 Vi slutter dagen med en fællessang.

Onsdag d. 13. november

Kl. 8.30 – 9.00 Morgensang, fortælling m.m. ved Niels Ole Frederiksen.

Kl. 9.15 – 12.00 ”Otto Frello” v/museumsinspektør John Jensen, Varde.
Otto Frello fra Outrup var en uortodoks maler med et skyhøjt ambitionsniveau, hvor det uforklarlige og gådefulde spiller en vigtig rolle. Kompromisløshed var Otto Frellos varemærke. Således møder beskueren det ene maleri efter det andet, hvor maleren synes at have stillet sig selv den ene umulige opgave efter den anden. Det være sig at male duggen i edderkoppens spind, tågelandskaber, den silende regn, stedets ånd eller selve tidens gang. Altid kombineret med en yderst veludviklet fantasi og masser af humor og underfundighed, der altid gør mødet med hans malerier til en oplevelse.

Kl. 10.15 Formiddagskaffe/te, frugt m.m.

Kl. 10.45 John Jensen fortsat.

Kl. 12.00 – 13.00 Frokost. Der kan købes øl, vand og vin.

Kl. 13.00 ”Mit politiske liv og Højskolesangbogen
v/fhv. minister m.m. Bertel Haarder, København
Bertel Haarder var folketingsmand i 35 år og han er også den person, der har fungeret længst tid i forskellige ministerier siden systemskiftet. Bertel Haarder vil berette om sit politiske liv garneret med en række sange fra den nye Højskolesangbog. Måske får vi også et par af de mange sange han selv har skrevet.

Kl. 14.15 Pause med kaffe og kage.

Kl. 14.30 Bertel Haarder fortsat.

Kl. 15.15 Vi slutter dagen med en fællessang.