Operetten Farinelli

_HS_1680-Edit
Kategori
Arrangementer
Dato
Søndag, 06 juni 14:00
Venue
Ribelund Festsal - Bøge Allé 123
Telefon
75411050
E-mail
quedens@gmail.com
Ny dato søndag d. 6. juni kl. 14.00. Alle som har købt billet vil blive kontaktet. 
Allerede købte billetter vil gælde til denne dato, eller pengene kan gives retur hvis det ønskes. Evt. henvendelse om dette kan ske til Musik- og Kulturforeningens sekretær Jette Dupont, mail: jette.dupont@stofanet.dk, tlf. 21 69 12 63.
 

guidOpera opfører i 2020/21 operetten Farinelli rundt i hele landet.

Det er første gang nogensinde at Emil Reesen og Mogens Dams elskede operette tager på danmarksturné i sin helhed. Operachef Guido Paevatalu glæder sig til at opføre en dansk klassiker med sydlandsk temperament i Ribe. ”Sangen har Vinger”, ”Følges ad” og ”Herren som skabte alt på jord” er kendte danske klassikere, som publikum garanteret kan nynne med på, når Niels Jørgen Riis synger for. Det er Niels Jørgen Riis’ debut som Farinelli.

Guido Paevatalu ser selv frem til at være sørøver. Udover de nævnte to roller vil vi møde Camilla Illeborg som Preciosa, Signe Manuitt Asmussen og Josefine Andersson som Carmencita (og som Dronningen Maria Theresia). Udover hovedrollerne vil vi i de mindre roller møde Teit Kanstrup, Emma Oemann, Hans Lawaetz, Torleif Steinstø, Mogens Gert Hansen, Julie MeeRa Albertsen m.fl.

Forestillingen bliver ledet af kapelmester Leif Greibe med en trio fra Det kongelige Kapel. 

guidOpera har gennem de seneste år besøgt Ribe med både operakoncerter og store klassiske operaforestillinger, arrangeret for kammerbesætning. "Det er første gang vi præsenterer en operette. Jeg mener at Niels Jørgen Riis er vor tids Farinelli, så derfor har jeg valgt netop den titel. Publikum kan virkelig glæde sig til at høre denne fine sanger, da jeg ikke har hørt Farinelli blive sunget bedre i nyere tid", fortæller Guido Paevatalu.

Med speciel tilladelse fra arvingerne til tekstforfatter Mogens Dam (1897-1979), og komponist Emil Reesen (1887-1964) har guidOperas kapelmester og erfarne arrangør Leif Greibe arbejdet omhyggeligt med det store orkesterpartitur, og arrangeret det for en mindre besætning: klaver, violin og cello.

Operetten er i 2 akter frit efter J.L. Heibergs bearbejdelse af det franske lystspil af samme navn. Handlingen foregår i Italien og Spanien på baroksangeren Farinellis tid. Den baserer sig i korte træk på en røverhistorie, der tager udgangspunkt i byen Napoli. Den verdensberømte kastrat Farinelli skal medvirke i et syngespil i byens kloster. Udenfor Napoli ligger et sørøverskib ankret op, og piraterne har fordækt blandet sig med kirkegængerne. De kidnapper Farinelli og tvinger ham til at gå planken ud, men da han bryder ud i en afskedssang: ”Den som har livets mildhed søgt” smelter sørøverkaptajnens gamle hjerte, og efter en masse forviklinger som involverer både kongen og folket, ender alt i fryd og gammen.

Spillested: Ribelund Festsal, Bøgealle 123, Ribe
Billetpris: Række 1-10: Kr. 350,- Række 11-20: kr. 300,-
Nummererede pladser med Corona-afstand
Billetsalg: Quedens tlf. 75 41 10 50
Arr: Musik- og Kulturforeningen Quedens

 
 

Alle datoer

  • Søndag, 06 juni 14:00
  • 00:00

Powered by iCagenda