To højskoledage i Seminariehuset

Kategori
Arrangementer
Dato
Tirsdag, 25 Februar 08:30 - Onsdag, 26 Februar 15:30
Venue
Seminariehuset - Simon Hansens Vej 1
Telefon
75 41 10 50
E-mail
quedens@gmail.com

To Højskoledage i Seminariehuset
Ribe Bibliotek og Musik- og Kulturforeningen Quedens indbyder hermed til ”To Højskoledage i Seminariehuset”, Simon Hansens Vej 1, Ribe.

Højskoledagene ligger tirsdag den 25. og onsdag den 26. februar 2020.

Højskoledagenes program er blevet til i et samarbejdet med Ribe Bibliotek, Musik- og Kulturforeningen Quedens og højskolemanden Niels Ole Frederiksen.

Man kan ikke købe billet til et enkelt foredrag/arrangement. Det er et pakketilbud.

Prisen for Højskoledagene er kr. 750 inkl. kaffe/te, frokost og foredrag.

Højskolemanden Niels Ole Frederiksen vil, udover at være med i tilrettelæggelsen, også forestå afviklingen af ”To Højskoledage i Seminariehuset.”

Der er begrænset antal pladser. Du kan sikre dig en billet til højskoledagene allerede nu ved henvendelse til: Cafe Quedens, tlf. 75 41 10 50, mail: quedens@gmail.com
 
Med venlig hilsen

Ribe Bibliotek
Musik- og Kulturforeningen Quedens
Højskolelærer m.m. Niels Ole Frederiksen

NB: Hvis ikke der melder sig tilstrækkeligt med deltagere til Højskoledagene, forbeholder arrangørerne sig ret til at aflyse. Alle der har købt billet vil få hele billetprisen refunderet.

Program

Der står kaffe, te, rundstykker, pålæg, smør, ost og marmelade på bordene hver morgen.

Dag 1

Kl. 8.30    God morgen med en sang.

Kl. 8. 35    Morgenkaffe/te m.m.

Kl. 9.00 – 9.30    Morgensang, fortælling m.m. ved Niels Ole Frederiksen.

Kl. 9.45 – 11.45    “Den moderne daglejer” v/litteraturhistoriker Gitte Højmark Pedersen, Vejen. Et blik på hvordan arbejderen er blevet beskrevet i dansk litteratur siden det ­moderne gennembrud og frem til i dag, med fokus på den nye sociale klasse, prekariatet.
Kl. 12.15 – 13.00    Frokost –smørrebrød.  Øl, vand og vin kan købes.


Kl. 13.15    ”Til kamp mod dødbideriet” v/højskolemand, forfatter m.m. Erik Lindsø, Sorø. I foredraget nyfortolkes og ­aktualiseres N.F.S. Grundtvig ind i en moderne dagsorden med kulturmøde og globalisering, demokratisk underskud og medielede – alt det, som kan tage pusten fra os.

Kl. 15.00    Kaffebord med kage

Kl. 15.30    Dagens sluttes af med en sang.

Dag 2

Kl. 8.30     God morgen med en sang

Kl. 8.35     Morgenkaffe/te

Kl. 9.00 – 9.30     Morgensang og fortælling ved Niels Ole Frederiksen.

Kl. 9.45 – 11.30    ”Mens vi venter på den nye Højskolesangbog” v/tidl. højskoleforstander, undervisningsinspektør i undervisningsministeriets afd. for Folkehøjskoler og musikalsk konsulent for Højskolesangbogsudvalget Jes­per Moesbøl, Aarhus. Vi skal synge både traditionelle og nye højskolesange, og sangen kommer ikke til at stå alene, for de enkelte sange belyses historisk og eksistentielt. Målet er både at sætte sangene ind i den kulturtradition, vi er en del af og at skabe en god fælles oplevelse og stemning.

Kl. 12. – 12.45     Frokost - smørrebrød. Øl, vin og vand kan købes.

13.00     ”Livsglæde hos Benny Andersen – først og sidst” v/højskolelærer og tidl. rektor Vagn Jørgensen, Varde. Vi kigger Benny Andersen over skulderen og finder ud af, hvor hans livsglæde og livsholdning stammede fra. Undervejs i foredraget synger vi nogle af Benny ­Andersens sange.

Kl. 15.00     Kaffebord med boller og lagkage.

Kl. 15.30     Afslutning med en sang.

 
 

Alle datoer

  • Fra Tirsdag, 25 Februar 08:30 til Onsdag, 26 Februar 15:30

Powered by iCagenda